Ofte stillede spørgsmål

For dig der søger lektiehjælp til dit barn eller dig selv

Hvad koster lektiehjælp?

Det kommer an på hvor mange timer I forventer at bruge. Jo mere lektiehjælp, jo billigere bliver det. I kan se det fulde overblik over vores løsninger her. Fælles for alle løsningerne er dog, at prisen er helt i bund, så vi kan hjælpe så mange børn som muligt.

I er naturligvis altid velkommen til at kontakte os, hvis I har spørgsmål til de forskellige pakker, eller har brug for rådgivning omkring, hvor mange timer der er behov for.

Hvordan finder vi den rette lektiehjælper?

Når I har oprettet et forløb, modtager I automatisk besked om nye ansøgere. Det er kun ansøgere som matcher fag og niveau, der har mulighed for at byde ind for jobbet.

Udover en kort personlig ansøgning, kan I læse lidt mere info omkring deres baggrund, personlighed, fritidsinteresser mm. Måske er der en som er lige så vild med fodbold, musik eller heste som jeres barn.

Vores erfaring viser, at børnene gerne selv vil være med til at bestemme – så kig gerne lektiehjælperne igennem sammen, så I kan finde det helt rigtige match.

Hvor mange lektioner er der behov for?

Det er meget individuelt. Nogen børn har brug for et kort intensivt forløb, imens andre har brug for ugentlig støtte gennem hele skoleåret. Det kommer derfor helt an på, hvad situationen er for netop jeres barn.

Vores mest populære valg, er halvanden times undervisning om ugen i 3-6 måneder.

Hvis I er i tvivl, kan I altid ringe til os for at tage en snak om netop jeres udfordringer og behov.

Hvor foregår undervisningen?

De fleste ønsker lektiehjælp hjemme i vante rammer hos barnet. Det er dog helt op til jer, hvad der passer bedst i forhold til jeres ønsker.

I nogen tilfælde kan det give mening at rykke undervisningen udenfor, hvad enten det er haven, caféen eller supermarkedet, da det kan give nye muligheder for fx sprogindlæring.

Det er også muligt at køre online undervisning. Her kan lektiehjælpere dele skærm og sende opgaver.


Online eller fysisk undervisning?

Det er helt op til jer. De fleste vælger fysisk undervisning, da det giver flere muligheder og skaber et andet bånd mellem barn og lektiehjælper.

Hvis I bor langt fra de store studiebyer eller offentlig transport, kan det dog være svært at finde det rette match pga. afstand. Nogen ønsker heller ikke et fysisk forløb pga. Corona. Her kan et online forløb være en mulighed.

Vores online forløb er altid 1-1, hvor fokus er på barnet. Det kan derfor ikke sammenlignes med den online klasseundervisning, der har været under Corona.

Skal vi betale for transport, hvis undervisninger foregår hjemme?

Nej, det skal I som udgangspunkt ikke. Hvis I bor uden for de største byer, eller et sted hvor det kan være svært at komme frem, vil det dog i nogen tilfælde være nødvendigt at tilbyde kompensation for rejsetiden, før vi kan finde den rette lektiehjælper.

Ofte er lektionerne for korte til, at lang transporttid giver mening for vores learnys, som ofte selv bor i de store studiebyer. I kan altid oprette et forløb, og se om I er heldige, at der er ledige lektiehjælpere i jeres lokalområde - det er helt uforpligtende. Alternativt kan I vælge et online forløb, hvor transport er irrelevant.

Kan vi møde vores lektiehjælper inden vi starter op?

I har mulighed for at kontakte flere af de potentielle lektiehjælpere pr. telefon, mail eller chat, inden I tager beslutningen om, hvem I gerne vil have ud. På den måde kan I få en fornemmelse af, hvorvidt der er kemi, og forståelse for netop jeres behov.


Hvad gør vi, hvis vi ikke er tilfredse med vores lektiehjælper?

Vi ønsker glade kunder og trygge børn! Hvis I mod forventning ikke er tilfredse, med den lektiehjælper der kommer ud til jer, anbefaler vi, at I ringer til os med det samme. Ved at snakke om de udfordringer I oplever, kan vi nemmere vurdere, hvilken en lektiehjælper I skal have i stedet for.

Skal lektiehjælperen have løn for forberedelsestid?

Hvis I ønsker et intensivt forløb, eller der skal stort fokus på et enkelt område inden for faget, kan det være en god idé at tilbyde lektiehjælperen løn for forberedelse. Det kan enten være inden første lektion eller løbende, når behovet for lidt ekstra gør sig gældende.

Hvis I derimod primært har behov for hjælp til lektierne, og de opgaver barnet har om i skolen lige nu, vil lektiehjælperen typisk kunne finde masser af eksempler og opgaver i barnets bøger, hvilket ikke kræver ekstra forberedelse.

Hvordan planlægger vi lektioner?

Når I har valgt jeres lektiehjælper, er det vigtigt at lektionerne bliver oprettet på vores platform. Hvorvidt I planlægger via telefon, sms eller vores chatfunktion, bestemmer I selv. Det er også helt op til jer og lektiehjælperen, om I vil have en fast ugedag og lave aftaler for en længere periode ad gangen, eller I hellere vil planlægge fra gang til gang.

Det vigtigste er, at I som forældre opretter de aftalte lektioner i paltformen, og lektiehjælperen godkender aftalen.

Hvad forventes der af os som forældre?

Alt efter alderen på barnet, vil I som forældre være mere eller mindre involverede. Vi anbefaler, at I er til stede ved første lektion, hvor I sammen med lektiehjælperen kan afstemme forventninger til forløbet. Hvad ønsker I at de skal gøre, hvis der ikke er så mange lektier – skal de hjælpe med andre fag, eller lave ekstra opgaver? Hvor ofte vil I gerne have de kommer. Vil I gerne have en status efter hver gang, og hvor meget vil I involveres.

Det er en god idé at lade barn og lektiehjælper side alene og uforstyrret. Hvorvidt I selv er hjemme, bestemmer I helt selv, og kommer ofte an på barnets alder. Vores lektiehjælpere er dygtige og pligtopfyldende, så giv dem plads til undervisningen uden for meget indblanding.


Hvor i landet kan man få lektiehjælp?

Vi dækker som udgangspunkt hele landet. Bor du uden for de store byer, kan der dog være færre lektiehjælpere at vælge imellem, medmindre man vælger et online forløb.


Hvordan foregår betaling og aflønning af lektiehjælpere?

Pakkeløsninger:

Der betales for alle timer, så snart I har besluttet jer for at gå I gang med lektiehjælp til jeres barn. Det er dog også muligt at vælge afbetaling, hvor beløbet deles op. Se mulighederne for afbetaling under learny.dk/priser.

Årsforløb:

Der betales et fast beløb på 150kr hver måned. Herudover betales 165kr/t pr lektion i booker. Dette beløb betales først når lektionen er afholdt.

Aflønning af lektiehjælpere:

Learny står for al aflønning til lektiehjælperne. For at sikre korrekt løn, har vi dog brug for jeres hjælp.

Det er derfor vigtigt, at I som forældre opretter alle lektioner under kalenderen på learnys platform. Her skal lektiehjælperen desuden bekræfte aftalen.

Ved at lektionerne er oprettet her, kan vi se, at alt kører som det skal, samtidig med at lektiehjælperne for korrekt løn, og I kun betaler for afholdte lektioner.


Vores barn vil ikke have hjælp, men der er behov for det – hvad gør vi?

Vores klare anbefaling er at få oprettet en profil, og et forløb. Det er gratis og helt uforpligtende. Når I har fået ansøgere, kan I sammen med barnet sætte jer og kigge deres profiler igennem. En hel del børn åbner op for muligheden, når de får sat ansigt på ’den fremmede’ og kan spejle sig I noget af det de skriver. Pludselig virker det ikke helt så skræmmende længere.

Mange af de børn vi hjælper, får et rigtig godt forhold til deres lektiehjælper. I stedet for at se det som et tabu, at man skal have hjælp, har de i stedet fået en ny sej ven, der er ældre end dem selv.

Rigtig mange børn har udfordringer i et eller flere fag. Undervisning med 30 elever i ét lokale, kan sjældent tilgodese det enkelte barns måde at lære på. Med en lektiehjælper kan de stille alle de spørgsmål de vil, uden de føler sig dumme eller pinlige.


Vi er i tvivl om lektiehjælp er det rigtige for vores barn?

Tøv ikke med at give os et ring! Vi tager meget gerne en snak med jer, så vi sammen kan finde ud af, om et lektiehjælperforløb kan skabe værdi for netop jeres barn.